Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.larlib.gr/handle/123456789/1685
Title: Μνήμες από το Βόλο των τελευταίων δεκαετιών του περασμένου αιώνα : από τα ανέκδοτα απομνημονεύματα του λαϊκού ζωγράφου Νίκου Χριστόπουλου
Authors: Καρταπάνης, Γρηγόρης
Keywords: Χριστόπουλος Νίκος -- Ζωγράφοι, Ελληνες -- Βιογραφία, Βόλος (Μαγνησία, Ελλάς) -- Ιστορία -- Προσωπικές αφηγήσεις -- 19ος αι.
Issue Date: 1988
Description: Αν και ο απώτερος σκοπός μου είναι να εκδοθούν μιαν ημέρα όλα τα γραφτά του μπάρμπα Νίκου Χριστόπουλου, εδώ λόγω του περιορισμένου χώρου θα κάνουμε την παρουσίαση των δύο πρώτων κεφαλαίων σύμφωνα με την πιο πάνω ταξινόμηση. 1. «Τα πρώτα χρόνια στο Βόλο» (1880- 1892) 2. «Στον ταρσανά στα Πευκάκια» (1892 - 1897) Με την ευκαιρία θα καταθέσω και κάποιες άλλες μαρτυρίες, κάνοντας μερικές απαραίτητες διευκρινήσεις όσον αφορά τα γραφόμενα για ν’ αποφευχθούν έτσι οι πολλές και εκτεταμένες υποσημειώσεις, που κουράζουν οπωσδήποτε τον αναγνώστη. Προκαταβολικά, ας αναφερθεί ότι όλες οι πληροφορίες που έχουμε, πέρα απ’ τα γραφτά του Ν.Χ., οφείλονται σε προφορικές θυμήσεις του Γιαννάκου Χριστόπουλου του μικρότερου αδερφού της οικογένειας και παππού, από τη μητέρα του, του υποφαινομένου.
URI: https://dspace.larlib.gr/handle/123456789/1685
Appears in Collections:ΑΝΑΤΥΠΑ



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.