Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: https://dspace.larlib.gr/handle/123456789/1470
Τίτλος: Τα κατά Οικονόμου : βίος, έργα, πολιτεία του Κωνσταντίνου Οικονόμου
Συγγραφείς: Χατζηκακίδης, Δημοσθένης Θ. (1878-1928)
Λέξεις-κλειδιά: Οικονόμος Κωνσταντίνος ο εξ Οικονόμων -- Βιογραφία
Ημερομηνία έκδοσης: 1994
Περίληψη: ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Το βιβλίο αυτό ήταν τελείως λησμονημένο και ελάχιστα αντίτυπα βρίσκονταν σε Ελληνικές βιβλιοθήκες. Αποτελεί μια περισπούδαστη μονογραφία του Δημοσθένη Χατζηκακίδη κατοίκου Τσαριτσάνης, ανθρώπου της περασμένης γενεάς του οποίου βιογραφικά στοιχεία τα αναζητήσαμε από τους πλησιεστέρους συγγενείς του και τα παραθέτουμε πιο κάτω. Περιέχει εμπεριστατωμένα βιογραφικά στοιχεία του μεγάλου Διδασκάλου του Γένους και τέκνου της Τσαριτσάνης Κων/νου Οικονόμου των εξ Οικονόμων, του ταλαντούχου εκείνου Ιερωμένου, που σαν άμισθος πρεσβευτής περιέτρεξε όλες τις αυλές της Ευρώπης, τονίζοντας τα δίκαια του Ελληνισμού στον Αγώνα της Εθνικής του ανεξαρτησίας το 1821. Πιστεύουμε πως ήταν ο πλέον κατάλληλος άνθρωπος ο Δημοσθένης Χατζηκακίδης να γράψει τη βιογραφία του συμπατριώτη του Κ. Οικονόμου που την παραθέτουμε αυτούσια χωρίς καμμία διόρθωση ή αλλαγή κειμένου.
Περιγραφή: Μονογραφία του Δημοσθένη Χατζηκακίδη, κατοίκου Τσαριτσάνης (1878-1928), που εμπεριέχει εμπεριστατωμένα βιογραφικά στοιχεία του μεγάλου Διδασκάλου του Γένους και τέκνου της Τσαριτσάνης Κων/νου Οικονόμου των εξ Οικονόμων. Γλώσσα: καθαρεύουσα.
URI: http://dspace.larlib.gr/handle/123456789/1470
Εμφανίζεται στις συλλογές:ΑΝΑΤΥΠΑ



Όλα τα τεκμήρια του δικτυακού τόπου προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα