Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: https://dspace.larlib.gr/handle/123456789/1489
Τίτλος: Ιστορία και ζωή
Συγγραφείς: Γριτσόπουλος, Τάσος Αθ.
Λέξεις-κλειδιά: Ιστορία -- Θεωρία
Ημερομηνία έκδοσης: 1993
Σειρά/Αναφορά αρ.: "Μνημοσύνη";ΙΒ΄ τόμος
Περίληψη: Διαρθρωμένη εις Κεφάλαια με τις αναγκαίες υποδιαιρέσεις εδημοσιεύθη προ ετών τριάκοντα στην αθηναϊκή εφημερίδα «Η Καθημερινή», στην σειράν των επιφυλλίδων της, ιστορικόν μελέτημα με τον τίτλον «Ιστορία και Ζωή». Ήταν η εποχή που πολλές αθηναϊκές εφημερίδες διέθεταν στήλες των για την δημοσίευσιν φιλολογικής ύλης, με σκοπόν να μεταφέρουν χάριν του ευρυτέρου κοινού την επιστημονικήν γνώσιν και σκέψιν εις όσον το δυνατόν απλουστέραν μορφήν. Πολλοί αρθρογραφούντες επιστήμονες εφιλοτιμούντο να διατυπώνουν θέματα από τον κύκλον των ιδιαιτέρων των μελετών εις ύφος απλούν, χωρίς να θυσιάζουν το περιεχόμενον αυτών και χωρίς να φορτώνουν με την αναγκαία τεκμηρίωσι τα γραφόμενά των. Τα Κεφάλαια του μελετήματος εκείνου είχαν αναγκαστικώς κάποιαν αυτοτέλειαν και ανεγινώσκοντο επικαίρως καθ’ εαυτά, άλλα αποτελούσαν ένα σύνολον και το σύνολον αυτό απαρτίζουν ακόμη και σήμερα κάτω από τον ίδιον τίτλο. Φυσικά τα Κεφάλαια-άρθρα εγράφησαν στην καθαρεύουσα υπό την απλουστάτην της μορφήν.
Περιγραφή: Ιστορική μελέτη με τον τίτλο «Ιστορία και Ζωή» που δημοσιεύθηκε στην αθηναϊκή εφημερίδα «Η Καθημερινή», στην σειρά των επιφυλλίδων της, στις αρχές της δεκαετίας του 1960.
URI: http://dspace.larlib.gr/handle/123456789/1489
Εμφανίζεται στις συλλογές:ΑΝΑΤΥΠΑ

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
Ιστορία και ζωή -ανάτυπο Τάσου Αθ. Γριτσόπουλου 901 ΓΡΙ .pdf
  Until 2099-01-01
4.91 MBAdobe PDFThumbnail
Δείτε/ Ανοίξτε Αίτηση για χορήγηση αντιγράφου


Όλα τα τεκμήρια του δικτυακού τόπου προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα