Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.larlib.gr/handle/123456789/1903
Title: Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης - Ανάτυπο από "Χαραυγή : περιοδικόν εικονογραφημένον Μυτιλήνη έτος Α΄, αριθ. 8-31 Ιανουαρίου 1911" "Αφιερώνεται εις την μνήμην του Αλ. Παπαδιαμάντη"
Authors: Παπαδιαμάντης, Αλέξανδρος
Οφερέτης, Φίλων
Παλαμάς, Κωστής
Καρπόζηλου, Μάρθα
Keywords: Παπαδιαμάντης Αλέξανδρος - Ερμηνεία και κριτική - Νεοελληνική λογοτεχνία -- Ιστορία και κριτική - Νεοελληνική πεζογραφία -- Ιστορία και κριτική - Ελληνικά περιοδικά - Ιστορία
Issue Date: 1981
Publisher: Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο
Description: [...] Το προκείμενο, δεύτερο τεύχος -που και χρονολογικά ακολουθεί το αλεξανδρινό περιοδικό μέσα στο σύνολο των τευχών Παπαδιαμάντη- προέρχεται από ένα λιγότερο γνωστό έντυπο της περιφέρειας, την "Χαραυγή" της Μυτιλήνης, περιοδικό που πρωτοκυκλοφόρησε στις 15 Οκτωβρίου 1910 και συμπλήρωσε πάνω από τέσσερα χρόνια ζωής, μακροβιότητα ζηλευτή κι από πολλά αξιόλογα περιοδικά της Αθήνας, όπου και η "Χαραυγή" είχε μεταφερθεί το 1913 [...] Τον συνεργάτη-της λοιπόν τιμά η "Χαραυγή" με το επιμνημόσυνο τεύχος, συνθέτοντας ένα ιδιόμορφο αφιέρωμα τουλάχιστον από την άποψη των περιεχομένων. Σε εποχή που ακόμη τα κείμενα του Παπαδιαμάντη βρίσκονται δημοσιευμένα σκόρπια σε εφημερίδες, ημερολόγια και περιοδικά, η "Χαραυγή" παρουσιάζει συγκεντρωμένα πέντε κείμενα του Παπαδιαμάντη, προσφέροντας έτσι για πρώτη φορά στο αναγνωστικό κοινό, μέσα βέβαια στα περιορισμένα πλαίσια των δύο τυπογραφικών φύλλων του περιοδικού, μια ανθολόγηση από το έργο του τιμώμενου συγγραφέα. [...] (Από την εισαγωγή της Μάρθας Καρπόζηλου).
URI: https://dspace.larlib.gr/handle/123456789/1903
Appears in Collections:ΑΝΑΤΥΠΑ



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.